violator, on 29 август 2012 - 16:10 , said:
Япония
Точно в протест срещу такова роботизиране си измъчвам клавиатурата вече втора страница. И последните ти примери са, всъщност, още по-голям пример за "tu quoque". Ако следвам твоя ред на мисли, трябва ли да приема, че смяташ за ненужна квалификацията "убийство"? Защото, според мен, това, което настоящата дискусия цели да ме убеди, е да одобря възторжено появата на ново законно оръжие за убийство, и средство за натиск на обществото над индивида. Ако и да е в пренебрежимо малки мащаби, защо тогава изобщо да си губим времето с него?
Не ми е известно до момента да са били забелязани безсмъртни хора, така че, свръхнаселението ще се справи само със себе си, лошото е, че преди това най-вероятно ще се справи и с цялата планета. Това е чудесен повод да отбележа, че, наистина, съм твърдо против прекаляването с употребата на автомобили. Замърсяването предизвиква рак, BTW, да се върнем на темата.
Нали в самото начало казах: "Щях най-възторжено да подкрепям вашето мнение, ако..." Има твърде много въпросителни в този проблем, и животът е сложен, да. Самоубийството и евтаназията съвсем не са едно и също нещо, даже, бих казала, че демонстрират два съвсем противоположни принципа. Да се опитва някой да твърди, че агитирам да бъде забранено което и да било от двете, означава да обърне всичките ми писания наопаки. Само се опитвам да дам някакво обяснение защо евтаназията не е легализирана повсеместно.