2
Препоръчайте ми книга
Started by wasp, фев 07 2009 23:07
25 replies to this topic
Posted 07 февруари 2009 - 23:07
Искам книга,която да е съставена от кратки историики на ужасите,с интересна атмосфера.Препоръчайте нещо забавно и интересно.
Posted 13 февруари 2009 - 09:05
Стивън Кинг - Понякога те се завръщат
Posted 17 април 2009 - 13:45
Дийн Кунц-Здрач на разсъмване!К Колко е страшно дад.произведение зависи от четящия го!
Posted 23 април 2009 - 19:38
Господарят Ли твърди, че нищо не е по-ужасяващо от една детска приказка. Понякога е зверски прав, между другото. Та в този смисъл... Ясно. Иначе сериозно ти препоръчвам книгите на Бари Хюгарт, откъдето е съответният герой. Не са ужаси, по-скоро комично фентъзи, но има доста настръхващи моменти. Доста, в смисъл, че плашат повече от единственото нещо на Дийн Кунц, което съм чел - за "Убежище" говоря. А и подписът ми е от там.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 24 април 2009 - 13:02
Мисля, че "Зовът на Ктхулху" на H.P. Lovecraft е точно каквото търсиш.
Posted 24 април 2009 - 20:48
Nosferatu, on Apr 24 2009, 14:02, said:
Мисля, че "Зовът на Ктхулху" на H.P. Lovecraft е точно каквото търсиш.
Ей, много я харесвам тази книга! Просто няма такъв кеф, да си сам във вас, да си пуснал на уредбата The Call of Ktulu на Металика и да четеш разказа със същото име. Просто е страшо. А Лъвкрафт е майстро на хоръра!
Posted 25 април 2009 - 10:23
Dagon е страхотен филм. Иначе екранизации по Лъвкрафт - бол. На мен пък С. Кинг не ми е страшен. Не знам, ама творбите по Лъвкрафт ми действат не точно страшно, но адски подтискащо. Включвам и компютърните игри, много са брутални.
Posted 25 април 2009 - 13:31
Подтискащо е доста по-точна дума, като описание на написаното от Лъвкрафт
Posted 26 април 2009 - 10:28
Svil, on Apr 25 2009, 13:31, said:
Подтискащо е доста по-точна дума, като описание на написаното от Лъвкрафт
Posted 30 април 2009 - 13:32
Svil, on Apr 25 2009, 09:54, said:
Аз имам малък проблем с Лъвкрафт, някак си не усещам страшното в творбите му. Виж преди 2-3 години имаше екранизация по него, казваше се "Дагон" ако се не лъжа. Имаше бая гаднички сцени
"Дагон" е правен по "Сянка над Инсмут" - за мен най-добрият разказ на Лъвкрафт. В него има всичко, от което се нуждае атмосферата на едно хорър произведение. И наистина е страшен!
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 02 май 2009 - 07:52
wolfy, on Apr 30 2009, 14:32, said:
"Дагон" е правен по "Сянка над Инсмут" - за мен най-добрият разказ на Лъвкрафт. В него има всичко, от което се нуждае атмосферата на едно хорър произведение. И наистина е страшен!
Posted 04 май 2009 - 13:18
Нощна смяна на Стивън Кинг!!!Доста стращнички са!А за Лъвкрафт,той наистина е маистор на древния и космичен ужас.Класика е Зовът на Кхтулу-разказите са супер!Навярно Стоян Цонев си е взел ника -Дагон от там.
Posted 02 юни 2009 - 16:20
Някой да е чел поредицата "Тъмната кула" на Стивън Кинг ? Чувал съм някой добри отзиви за нея.
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!
Posted 04 юни 2009 - 08:48
По "Тъмната кула" е направен филма "IN THE MOUTH OF MADNESS", който е най-страхотния филм на ужасите, който съм гледала! Страшно добра история! Книгите, признавам, не съм чела, но щом от тях идва идеята за филма, 100% си струват
Posted 06 юни 2009 - 22:15
За "Тъмната кула" мога да кажа, че лично на мен ми е интересна до 4 част, която от своя страна е ретроспекция към миналото на главния герой и личен мой фаворит сред томчетата. От 5-та част нататък вече прогресивно ми доскучава, но като цяло поредицата никак не е лоша .
Edited by Rebel, 06 юни 2009 - 22:18 .
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 01 август 2009 - 15:53
Ангелско сърце - доста увлекателно четиво.
Posted 06 август 2009 - 08:01
Аз тъй знам,бях го прочела някъде Щом греша, поправи ме, с радост ще се update-вам!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users