HeathenHeart, on 08 февруари 2014 - 14:51 , said:
Не е съвсем така. Ако бунтът се приеме като разчупване на статуквото - има си го и при тези албуми, в насока "точно този начин на изява на точно тези мисли".
По тази логика всяка музика е бунт. Всяко изкуство е бунт. Погледнато в един абстрактен аспект е така, но не и в конкретния контекст, за който говорим.
Точно музиката, която слушаш е силно индивидуалистична, което е вид неприемане на общия модел. Желанието за самодостатъчност и изолация също не минава за обществено приемливо. Даже в последните години има засилващи се тенденции в тази насока и пробутване на някакъв новоизмислен колективен модел.
Аз не слушам тази музика нарочно. Слушам я, защото подхожда на светоусещането ми. Тоест, това е естество, а не бунт (неприемане на общия модел).
Дреме ми за общия модел. Нито го приемам, нито го отхвърлям. Той също е естество. Всеки интелигентен човек знае, че в глобално отношение е напълно
безсмислено да се бунтуваш срещу статуквото.
С това съм 100% съгласна - развитието на техниката силно рефлектира върху рока.
Аз смятам, че развитието на техниката е това, което създава рока.
Сложи в ръцете на човекa лютня - ще засвири ренесансова класика. Сложи му в ръцете електрическа китара с ефекти - ще засвири рок.
Рокът е изражение на реалността, не бунт срещу реалността.