0
Забравени от...Тема за групи забравени от фенове и време.
Started by Dimitresko, ное 22 2011 20:30
62 replies to this topic
Posted 22 ноември 2011 - 20:30
Това е тема за групи забравени от времето и феновете. Според вас кои са тези групи. Не знам защо но аз се сещам са групи от България. Например АХАТ, Хайка, ERA, EXHUMATOR, Nice Side of Pathology, insmouth. Сега вие кажете такива групи но не само от България. Прости този въпрос ме мъчи от доста време.
Posted 22 ноември 2011 - 22:01
Според мен напоследък доста се позабрави една легенда- Bathory. Преди няколко дни бях на концерта на Amon Amarth, които са една доста популярна в момента група, творяща в идейното поле, така да се каже, на Bathory. Редица други групи от викинг метъл сцената, които са по-нови, се радват на голям интерес в днешни дни, пък и жанрът като цяло. Нищо против, разбира се! На фона на това обаче не бива да се забравя емблематичната фигура на Quorthon!
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 22 ноември 2011 - 22:03
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 23 ноември 2011 - 00:05
Dimitresko, on Nov 22 2011, 20:30, said:
АХАТ
Valtyr, on Nov 22 2011, 22:01, said:
Според мен напоследък доста се позабрави една легенда- Bathory. Преди няколко дни бях на концерта на Amon Amarth, които са една доста популярна в момента група, творяща в идейното поле, така да се каже, на Bathory. Редица други групи от викинг метъл сцената, които са по-нови, се радват на голям интерес в днешни дни, пък и жанрът като цяло. Нищо против, разбира се! На фона на това обаче не бива да се забравя емблематичната фигура на Quorthon!
С "викинг метъл" ми даваш повод да оспамя като прогресарите. Има групи, които свирят мело-дет, фолк, пауър, блек метъл с текстове на викингска тематика. Какъв метъл са свирили викингите преди 1000 години?
--------------------
По темата се сещам за Great White, Dokken, David Lee Roth.
Hedniska Blod
Posted 23 ноември 2011 - 00:28
Мисля, че в незаслужено забвение е KING DIAMOND.
Доколкото изобщо може да се говори за "забрава" в наши дни - когато всеки слуша каквото си поиска, достъпът до албуми във всякаква форма е напълно свободен, има изобилие от сайтове, интернет-радиа, и какво ли още не...
Да, има някакъв тренд, от гледна точка на това кой е на върха на новините, прави концерти, издава албуми и т.н., но извън това всеки си рови и си слуша разни неща, които го кефят, дори и да не са от актуалните на деня...
Едва ли някой ще бъде напълно забравен, докато има хора из всички краища на света, които кътат ценни архивни звуконосители и наред с новите неща, слуша и "стари, но златни"
Доколкото изобщо може да се говори за "забрава" в наши дни - когато всеки слуша каквото си поиска, достъпът до албуми във всякаква форма е напълно свободен, има изобилие от сайтове, интернет-радиа, и какво ли още не...
Да, има някакъв тренд, от гледна точка на това кой е на върха на новините, прави концерти, издава албуми и т.н., но извън това всеки си рови и си слуша разни неща, които го кефят, дори и да не са от актуалните на деня...
Едва ли някой ще бъде напълно забравен, докато има хора из всички краища на света, които кътат ценни архивни звуконосители и наред с новите неща, слуша и "стари, но златни"
Posted 23 ноември 2011 - 00:38
HeathenHeart, on Nov 23 2011, 00:05, said:
Какъв метъл са свирили викингите преди 1000 години?
Трудно се намираха инструменти тогава...
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
Posted 23 ноември 2011 - 08:40
Valtyr, on Nov 22 2011, 23:38, said:
Трудно се намираха инструменти тогава...
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 23 ноември 2011 - 10:36
Бих казал, Voodoocult. Вярно е че нямат кой знае колко албума, но все пак в нея свирят велики музиканти.
P.S. Добавям Black Flag.
P.S. Добавям Black Flag.
Edited by Dimitresko, 23 ноември 2011 - 10:49 .
Posted 27 ноември 2011 - 13:07
Celtic Frost.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 27 ноември 2011 - 14:22
^ За тях не бих казал че са забравени. Но всеки с мнението си.
Posted 27 ноември 2011 - 14:29
Abadon, on Nov 22 2011, 23:55, said:
+1
Edited by cliffburton, 27 ноември 2011 - 14:30 .
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!
Posted 27 ноември 2011 - 15:03
Аз пък баш на вторите два съм голям фен.
Много ми отне да ги изкопая, това беше във времето преди торентите...из цяла София ми търсеха отнякъде да ми запишат Manic Impressions и Screams and Whispers...
ПС И първите два са супер, не оспорвам
ПС2
За непознаващите групата, ето по пример от всеки от албумите им:
1
2
3
4 / 4
Много ми отне да ги изкопая, това беше във времето преди торентите...из цяла София ми търсеха отнякъде да ми запишат Manic Impressions и Screams and Whispers...
ПС И първите два са супер, не оспорвам
ПС2
За непознаващите групата, ето по пример от всеки от албумите им:
1
2
3
4 / 4
Edited by Jurisprudent, 27 ноември 2011 - 15:25 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 28 ноември 2011 - 10:17
^
Изглежда не си се срещал с Ицо Коня, един култов дружбенски евреин, който държи магазин за музика и редица аксесоари свързани с нея. Ицака ми беше основния дилър на музика в годините когато нямах възможността да си търся сам из интернет. Въпреки някои особености в характерът му, бих казал, че неговият магазин беше най-добрият метъл магазин - никъде не съм срещал толкова голямо разнообразие от музика. Когато беше в настроение Ицо правеше така любимото допълване на касетката с музика от друг албум. Понякога се получаваха жестоки комбинации. Така се сдобих с първият студиен албум на австралийската траш метъл банда Hobbs' Angel of Death, а в края на втората страна имаше демото Frozen Illusions на Paradise Lost (един от петте ми любими техни записа ).
Изглежда не си се срещал с Ицо Коня, един култов дружбенски евреин, който държи магазин за музика и редица аксесоари свързани с нея. Ицака ми беше основния дилър на музика в годините когато нямах възможността да си търся сам из интернет. Въпреки някои особености в характерът му, бих казал, че неговият магазин беше най-добрият метъл магазин - никъде не съм срещал толкова голямо разнообразие от музика. Когато беше в настроение Ицо правеше така любимото допълване на касетката с музика от друг албум. Понякога се получаваха жестоки комбинации. Така се сдобих с първият студиен албум на австралийската траш метъл банда Hobbs' Angel of Death, а в края на втората страна имаше демото Frozen Illusions на Paradise Lost (един от петте ми любими техни записа ).
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 28 ноември 2011 - 10:59
...ами Абордаж от Свищов, или Nihilist от Русе - олдскул дет, или Putrefaction, който май така и не успяха да издадат нищо. Сещам се още за Фобос - страхотна траш банда и за Креш. Абе навремето имаше толкова много яки български банди...списъкът ще стане безкраен...
Posted 28 ноември 2011 - 14:59
Rob Roy, on Nov 28 2011, 08:17, said:
^
който държи магазин за музика и редица аксесоари свързани с нея.
който държи магазин за музика и редица аксесоари свързани с нея.
За бг групите - наскоро прослушах Scapegoat, възродената дет метъл група, много добре ми стои.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 28 ноември 2011 - 17:37
^
Магазинът му се казва "Тангра", но повече реклама не заслужава да му правя. Споменавам го във връзка с това, че да се намерят албумите на Anacrusis не беше мисия невъзможна. Най-малкото, че групата е достатъчно известна в средите на интересуващите се.
Pink Floyd е моето предложение за група забравена от времето. Винаги ще се слушат, без значение от това колко време е минало или какви са модите. А изразът "забравени от феновете" е само теоретичен модел, без конкретно приложение (и аудитория - кои са тези "фенове"?) на практика.
Магазинът му се казва "Тангра", но повече реклама не заслужава да му правя. Споменавам го във връзка с това, че да се намерят албумите на Anacrusis не беше мисия невъзможна. Най-малкото, че групата е достатъчно известна в средите на интересуващите се.
Pink Floyd е моето предложение за група забравена от времето. Винаги ще се слушат, без значение от това колко време е минало или какви са модите. А изразът "забравени от феновете" е само теоретичен модел, без конкретно приложение (и аудитория - кои са тези "фенове"?) на практика.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 28 ноември 2011 - 18:00
О, не, че е било невъзможно...просто с моите възможности и контакти по онова време беше особено трудно, имайки и предвид, че бях малък тогава. То, честно казано, по същото време се оказа 2 пъти по-трудно да намеря Rush и Yes, за които трябваше да чакам до ерата на торентите.
Магазина не съм го чувал.
Магазина не съм го чувал.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre