1
Ходите ли на Църква?
Started by CORPUS VILI, авг 19 2007 20:33
77 replies to this topic
Posted 19 август 2007 - 20:33
аз не... антихристка съм
Bikkja bit, og ormen sting,
og stuten stend og stangar -
de slepp ingjen ivi Gjallarbrui
som feller domane vrange.
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
Posted 19 август 2007 - 21:22
Хах!Аз един път ходих на църква да се моля за прием в гимназията и оттогава не съм ходил...иначе днеска ходих на една джамия в Турция...била най-яката на Балканише полуостров...
Edited by the_mess, 19 август 2007 - 22:51 .
Don't try to tell us
What is right for us
We don't give a fuck anyway
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
What is right for us
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
Posted 20 август 2007 - 13:13
Абе, да...
И аз веднъж бях в една джамия и е някак много по-яко и по-интересно вътре
Иначе - не, не съм била на църква от години, за какво ми е да ходя.
Не съм набожна, всичко това ми е адски безразлично. Но наистина, ако, както каза Satyr, ако е някаква забележителност и е различна от другите, тогава да.
(=
И аз веднъж бях в една джамия и е някак много по-яко и по-интересно вътре
Иначе - не, не съм била на църква от години, за какво ми е да ходя.
Не съм набожна, всичко това ми е адски безразлично. Но наистина, ако, както каза Satyr, ако е някаква забележителност и е различна от другите, тогава да.
(=
Posted 20 август 2007 - 14:22
Satyr, on Aug 19 2007, 22:02, said:
Ходя като в музей - ако църквата е местна архитектурно-историческа забележителност, за да я разгледам от тази гледна точка.
Иначе, да се черкувам не - опазил ме Господ
Иначе, да се черкувам не - опазил ме Господ
същата работа и с мен
...катедралите са много красиви btw
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
Posted 20 август 2007 - 14:43
CORPUS VILI, on Aug 20 2007, 15:22, said:
...катедралите са много красиви btw
...пък ако си говорим за религии-моята религия са приятелите, музиката и природата
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 20 август 2007 - 14:48
Geddy, on Aug 20 2007, 15:43, said:
моята религия са приятелите, музиката и природат
Edited by the_mess, 20 август 2007 - 14:49 .
Don't try to tell us
What is right for us
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
What is right for us
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
Posted 20 август 2007 - 18:13
Ходя от време на време и паля свещи. Чета Библията когато имам време.
Posted 20 август 2007 - 18:23
Geddy.. нямаше как просто по-добре да се каже (:
Posted 20 август 2007 - 19:39
...и много потискащи и смачкващи психологически човека...това им е и целта де-да се почустваш нищожество пред бог, да разбереш че си нищо, че бог може да прави каквото си иска с теб, че имаш само задължения пред него, не и права...да, типични неща за доста религии, затова и не изповядвам такава, а и не обичам да влизам в храмове-става ми лошо. А и...знам че може за някои да звучи налудничаво, но според мен там отиват много хора, за да се разтоварят психически, а отрицателната им енергия остава там...и някои хора като мене явно са чувствителни към този огромен резервоар от отрицателна енергия...
...пък ако си говорим за религии-моята религия са приятелите, музиката и природата
... тея работи не действат м/у мен
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
For manen skin'e,
og vegjine falle so vie.
Posted 21 август 2007 - 20:11
хода да, оти шо? проблематичност ли виде? не бе сериозно...не ходя, защото съм против организираната религия като цяло. Нека всеки си вярва в каквтото си иска, но съм против пошлите методи на различните религиозни деноминации. Но въпреки това обичам църквите, катедралите и тн. от архитектурна гледна точка...и абе някво изкуство си е :> Точно както каза Satyr.
"Geddy.. нямаше как просто по-добре да се каже (:" ъъъ... не, по-лошо нямаше как да се каже. Твърдението ти като цяло е твърде погрешно. Разбирам да говориш за себе си лично, но го каза като по принцип. Няма нищо такова, че една красива катедрала цели да смачка самочувствието на човек и да го кара да се чувства жалък, от къде ти хрумна? През историята на християнството е имало какви ли не извращения и несправедливостти, като най-голямото е силното изопачаване на истинската религия и истинското послание на християнството, но това не е едно от тях. И как тогава очакваш, че много хора (както казваш) ходят там за да се разтоварват психически, ако една такава катедрала или църква те кара да се чувстваш жалък и нищожен??? Противоречиш си без да се усещаш.
...и много потискащи и смачкващи психологически човека...това им е и целта де-да се почустваш нищожество пред бог, да разбереш че си нищо, че бог може да прави каквото си иска с теб, че имаш само задължения пред него, не и права...да, типични неща за доста религии, затова и не изповядвам такава, а и не обичам да влизам в храмове-става ми лошо. А и...знам че може за някои да звучи налудничаво, но според мен там отиват много хора, за да се разтоварят психически, а отрицателната им енергия остава там...и някои хора като мене явно са чувствителни към този огромен резервоар от отрицателна енергия...
Posted 21 август 2007 - 20:40
...и много потискащи и смачкващи психологически човека...
Наште църкви са доста по-"приветливи", ама и аз ги гледам като музеи....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 21 август 2007 - 20:57
Междо другото смятам некой ден да вляза в наща ямболската църква с пентаграм на гърдите да видим кво ше стане
Don't try to tell us
What is right for us
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
What is right for us
Don't try to steal
Imagination from us
Things we believe
We will never betray!!!
Posted 21 август 2007 - 21:15
^ Това съм го правила.. никой не ме забеляза
Но имах един познат, който на връх Великден влезе в църквата с някакъв суичър на някакви норвежки блек метъли, пентаграми и глупости.. и просто го изгониха, хъх.
Но имах един познат, който на връх Великден влезе в църквата с някакъв суичър на някакви норвежки блек метъли, пентаграми и глупости.. и просто го изгониха, хъх.
Posted 21 август 2007 - 21:35
Разправяха една случка за дупнишките Anathema, влезли в една църква (май пак на Велик ден) с обърнати кръстове, попа се развикал "Марш!! АНАТЕМА!!" и единия - Виде ли бе Пешо, и тука имаме фенове" :>
Posted 21 август 2007 - 23:06
Ами не съм вярващ и не ходя на църква освен ако от семейството не ме замъкнат Всеки е свободен да вярва в каквото си иска,според мен това е въпрос на интелект.
Шоу да става!
Posted 22 август 2007 - 07:02
Nosferatu, on Aug 21 2007, 21:11, said:
Не налагам мнение и не споря. Имал съм възможност да пътувам доста в чужбина и от чист интерес съм влизал в огромни катедрали-наистина ми е ставало зле вътре и съм се чуствал потиснат и това нещо са ми го споделяли и много други хора-не съм единствения човек с някакви странни усещания. Разбира се може леко крайно да се изказвам, но мнението ми по-горе важи най-вече за католицизма. В православието нещата имат доста по човешки и "уютен" вид, който не е чак толкова...хм...потискащ. Въздействието е по-различно. Пак казвам-с мнението си не искам да засегна нечии вярвания, не искам да засегна никого. Твърденията ми са на базата на мои и чужди воечатления, както и на обща представа от историята и по какъв начин религията се е намесвала в нея.
Що се отнася до противореченето-не мисля че е така. Говорейки за въздействието на катедралите говоря по принцип и особено много за средните векове, когато църквата е имала много по-голямо влияние в държавата и в живота на хората. Говорейки за разтоварването, имам предвид днешно време, когато много хора ходят на църква не чак от толкова силна вяра, колкото заради традицията и защото се разтоварват някакси...пак говоря на базата на мои и споделени от други хора впечатления.
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users